Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

Razlike med NiMh in NiCd baterijami. Prednosti in slabosti.

Objavljeno: Feb 24, 2020 | Avtor: Ebatt Admin | Kategorije: BATERIJE, BATERIJSKI SKLOPI, OBNOVA BATERIJ, IZDELAVA BATERIJSKIH SKLOPOV
Razlike med NiMh in NiCd baterijami. Prednosti in slabosti.

Razlike med NiMh in NiCd baterijami. Prednosti in slabosti.

V tem zapisu poskušamo razložiti, kakšne so lastnosti NiCd in NiMh baterij. Spoznali boste nekaj malega o zgodovini omenjenih dveh tipov, prednostih, slabostih in kdaj se NiCd baterije lahko zamenjajo s sodobnejšim NiMh modelom.

NiCd baterije so bile razvite elta 1899. Industrijska proizvodnja in uporaba se je pričela še nekaj let prej. Pogosteje uporabljane so postale leta 1950, leta 1983 pa so prišle na potrošniški trg. V 90-ih letih so bile NiCd baterije najpogosteje uporabljane polnilne baterije v prenosnih napravah. Kasneje so bile postopoma menjane s sodobnejšimi NiMh in tudi Li-Ion tipi.

Ena izmed prednosti NiCd baterij je odpornost na visoke temperature. Tudi, če se baterija prekomerno, izjemno pregreje, je ni mogoče uničiti. Glavna slabost pa je t.i. spominski efekt, baterijo je potrebno pred ponovnim polnjenjem popolnoma izprazniti. Druga slabost je značilnost NiCd tipov baterije, da se rade hitro praznijo same od sebe, s tem pa je oteženo daljše skladiščenje in potrebno redno vzdrževanje kapacitete.

NiMh baterije so razvojno naprednejše in naslednjice NiCd baterij. Razvite so bile leta 1990. Baterije so postale standard predvsem po zaslugi ekološke ustreznosti, saj ne vsebujejo toliko nevarnih snovi, kot NiCd modeli. Baterije nimajo tipičnega spominskega efekta, kot poznano pri NiCd, vseeno pa vsebujejo podoben efekt, le, da ga je v primeru NiMh baterij mogoče odpraviti z nekajkratnimi cikli popolnega polnjenja in praznjenja. Baterije imajo tudi večjo energijsko gostoto in s tem višjo kapaciteto.

Lahko NiCd baterije zamenjamo z NiMh modelom?
Pogosto zamenjava ni mogoča, saj je polnilna tehnologija za NiCd drugačna od NiMh tehnologije, ob uporabi NiCd polnilne tehnologije se NiMh baterije uničujejo. Izjeme so primeri polnilnih sistemov ki podpirajo obe tehnologiji.

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close