Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

Načini vezave baterijskih celic

Objavljeno: Jul 3, 2017 | Avtor: Ebatt Admin | Kategorije: BATERIJSKI SKLOPI, IZDELAVA BATERIJSKIH SKLOPOV

Vezave baterijskih celic

Načini vezave baterijskih celic

ZPOREDNA ALI PARALELNA VEZAVA

Pri vzporedni vezavi je napetost celotnega baterijskega sklopa enaka napetosti vgrajene celice. Če med seboj povežemo 4 celice z napetostjo 3V bo napetost celotnega sklopa prav tako 3V, sešteva se le kapaciteta celic.

ZAPOREDNA ALI SERIJSKA VEZAVA

Bolj pogosta vezava baterijskih celic v sklopih - napetosti vgrajenih celic se seštevajo, 4 med seboj povezane celice imajo v primeru napetosti posamične celice 1.2V skupno tako 4.8V napetost.

Vrednostne napetosti opisane na celicah, tehničnih podatkih ali oznakah baterijskih sklopov so nominalne in ne predstavljajo točnega podatka.
S polnjenjem, praznjenjem in uporabo napetosti sklopa ali posameznih celic odstopajo, kar je normalno in s strani proizvajalcev baterijskih naprav tudi predvideno.

NAČINI POSTAVITVE BATERIJSKIH CELIC V SKLOPE

Baterijske celice so med seboj lahko povezane v poljubno število načinov in oblik, glede na željeno napetost ali kapaciteto.
Tabela prikazuje primere povezav in napetosti 1.2V NiCd ali NiMh baterijskih celic.

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close