Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

C-rate oznake na baterijah

Objavljeno: Jul 3, 2017 | Avtor: Ebatt Admin | Kategorije: POLNILNE BATERIJE

Kako polniti polnilne baterije?

C-rate oznake na baterijah

C oznaka nam pove s kakšnim najvišjim tokom lahko baterije varno polnimo ali praznimo.
1C=1A (Amper), 0.5C=0.5A= 500mA, 2C=2A=2,000mA

Poznega leta 1700 je Charles Augustin de Coulomb ustvaril pravilo, da baterija ki prejme polnilni tok 1 ampera (1A) doseže lestvico coulomb (1C) vsako sekundo. V 10 sekundah 10 coulombov doseže baterijo in tako dalje. Pri polnjenju je proces obrnjen. V današnjih časih se C stopnja uporablja za označevanje zmožnosti polnilnih in praznilnih tokov polnilne baterije.

Višja kot je C vrednost baterije višje praznilne in polnilne tokove baterija zmore dosegati. Višje C vrednosti imajo praviloma modelarske baterije, baterije za uporabo v električnih orodjih in podobno. Nižjo C vrednost imajo "vzdrževalne" baterije ki potrebujejo čim višjo kapaciteto, njihovi porabniki pa ne zahtevajo visokih tokov (recimo Li-Ion baterije za prenosne računalnike, baterije za svetilke,...)

Večina prenosnih polnilnih baterij je označenih z 1C stopnjo, kar pomeni da bi 1000 mAh baterije ki je praznjena na 1C toku v idealnih pogojih proizvajala tok 1000 mAh v obdobju 1 ure. Praznjenje iste baterije pri stopnji 0.5C bi proizvajalo 500 mAh toka dve uri. Pri 2C praznilnem toku bi baterija delovala 30 minut, z izhodnim tokom 2000 mAh v tem obdobju.

Baterijska kapaciteta ali stopnja energije ki jo baterij lahko zadrži se lahko izmeri z baterijskih testerjem. Baterijski tester izprazni baterijo s prednastavljenim praznilnim tokom medtem ko meri čas potreben do izpraznjenja baterije (najnižje deklarirane točke napetosti baterije). Instrument izmeri in prikaže odstotno vrednost nominalne vrednosti baterije. V primeru 100% vrednosti 1000mAh baterija lahko zdrži 1h delovanje pri praznjenju s 1000 mA. Za hitre teste so programi prirejeni na nižje odstotne vrednosti.

Za doseganje čim natančnejših odčitkov kapacitete baterije proizvajalci najpogosteje uporabljajo 0.05C ali 0,2C vrednosti, predvsem pri svinčenih akumulatorjih, v 20 oz 5-urnem praznilnem obdobju. Manjše baterije imajo deklarirane vrednosti 1C praznilnih tokov.

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close