Close

AKUMULATORJI

Izdelava baterij za zasilne svetilke
AKUMULATORJI

AKUMULATORJI 551 izdelkov.

VRLA akumulatorji (valve regulated lead acid) so bolj znani kot svinčeno kislinski akumulatorji ali preprosto svinčeni akumulatorji. Zaradi njihove konstrukcije za svoje delovanje ne zahtevajo rednega dodajanja destilirane vode celicam, zaradi nizkih praktično ničnih izpustov plinov pa so primerni za uporabo v zaprtih prostorih. Tovrstne akumula...

VRLA akumulatorji (valve regulated lead acid) so bolj znani kot svinčeno kislinski akumulatorji ali preprosto svinčeni akumulatorji. Zaradi njihove konstrukcije za svoje delovanje ne zahtevajo rednega dodajanja destilirane vode celicam, zaradi nizkih praktično ničnih izpustov plinov pa so primerni za uporabo v zaprtih prostorih. Tovrstne akumulatorje pogosto srečamo v UPS napravah, alarmnih napravah, električnih vozičkih, starejših električnih kolesih, igračah - avtomobilih za otroke, večjih ročnih svetilkah, sesalnikih za domačo oporabo in podobnih napravah. VRLA akumulatorje poznamo pod tipi AGM in GEL. AGM akumulatorji so baterije kjer je elektrolit absorbiran v stekleno volno kot separator (Absorbed glass material). GEL ali GEL CELL akumulatorji pa imajo elektrolit pomešan s siliko in so zaradi takšne sestave poimenovani kot "gel" akumulatorji

Več

Podkategorije

 • 12V akumulatorji

  Po napetosti najbolj razširjena oblika svinčenih akumulatorjev. Uporabljani so v UPS sistemih, zasilnih razsvetljavah, igračah, svetilkah, modelarstvu, kot pomožna napajanja,... Pri nakupu je potrebno paziti ali gre za vzdrževalno ali ciklično uporabo. Vzdrževalni akumulatorji so namenjeni vzdrževanju napetosti priključenih naprav ob izpadu električne energije. Pogosta je uporaba v alamnih sistemih, zasilnih osvetlitvah, UPS sistemih in podobno. Ciklična uporaba se nanaša na naprave kjer se baterija med uporabo večkratno napolni in izprazni. Tipični uporabniki cikličnih akumulatorjev so električna kolesa, golf vozički, invalidski vozički in podobno.

 • 6V akumulatorji
  6V akumulatorji za otroške igrače, svetilke, sesalnike, zasilno razsvetljavo,... Tovrstni akumulatorji so pogosti tudi med starodobnimi motocikli, kot vir napajanja svetil, instrumentov in zvočnih signalov.
 • 8V akumulatorji

  8V akumulatorji so redkeje zastopani, uporabljajo pa se v nekaterih namenskih napravah za industrijo, zabavno elektroniko ali v modelarstvu.

 • 4V akumulatorji
  4V profesionalni akumulatorji za najvišje zahteve. V primeru 4V akumulatorjev na trgu obstajajo in jih izdelujejo le najbolj renomirane znamke. Praviloma se uporabljajo v zasilnih svetilkah, alarmih, telekomunikacijskih sistemih, nekaterih radio napravah in drugih specifičnih napravah.
 • 2V akumulatorji
  Vse redkeje uporabljane 2V svinčene celice. Tovrstne baterije so še vedno uporabljane ponekod v modelarstvu in industriji, telekomunikacijah, letalstvu in obrambi. Vseeno pa jih vse bolj zamenjujejo baterijski paketi 6 ali 12V.
 • UPS akumulatorji - SETI

  Akumulatorji za UPS sisteme.
  V sestavu so kakovostne baterije z garancijo in popolno ustreznostjo ali še izboljšanimi tehničnimi lastnostmi posameznih modelov UPS naprav.

  Za dodatne informacije, naročila ali izdelavo ponudbe smo na voljo na [email protected] ali na tel.: 051/399-488.

 • LiFePO4 akumulatorji

  LiFePO4 12V akumulatorji z ali brez vgrajene PCM elektronike.Tovrstni akumulatorji so primerni za vse trakcijske sisteme, mogoče jih je uspešno uporabiti tudi v stacionarne namene. Za takšne primere priporočamo uporabo modelov z vgrajeno elektroniko.

 • Dodatna oprema

  Dodatna oprema za akumulatorje.

 • SOLARNI akumulatorji

  Akumulatorji za solarne sisteme so posebej zasnovani in izdelani za tovrstno uporabo. Ob izkoristku sončne energije se akumulatorji preko solarnega sistema napolnijo ter hranijo energijo za kasnejšo uporabo. Da je polnjenje in praznjenje nemoteno je potrebno izbrati kakovostne, tehnično pravilne ter sveže akumulatorje.

  Kategorija vsebuje Trojan, Intact, Varta in druge renomirane znamke solarnih akumulatorjev iz tega področja.

 • NAVTIČNI akumulatorji

  Akumulatorji posebej izdelani in namenjeni uporabi v navtiki.

 • MOTO akumulatorji

  Akumulatorji za motocikle, ATV, skuterje in podobna vozila

 • Akumulatorji za vrtne...

  Akumulatorji za vrtne traktorje in kosilnice

 • AKUMULATORJI ZA...

  Svinčeni zaprti akumulatorji, posebej izdelani in prirejeni za uporabo v invalidskih vozičkih. Visoka kakovost, veliko število ciklov in 2-letna garancija.

 • OPzS akumulatorji

  OPzS akumulatorji so namenjeni globokim praznjenjem, zaradi česa se pogosto uporabljajo v viličarjih, solarnih sistemih in drugih podobnih aplikacijah. Praviloma imajo celice 2V napetost ter so izdelane za spajanje med sabo, za doseganje željene napetosti.

  Baterije so praviloma odzračene in vsebujejo tekoč elektrolit.
  Oznaka OPzS pomeni O = Ortsfest (stacionarni) Pz = PanZerplatte (cevasta plošča) S = Flüssig (poplavljen).

  Tovrstne baterije se nazivajo tudi kot trakcijske baterije. 

 • TOVORNI akumulatorji

  Akumulatorji za tovorna vozila in drugo podobno mehanizacijo.

 • Li-Ion akumulatorji

  Li-Ion akumulatorji, namenjeni uporabi v električnih in invalidskih vozičkih, večjih e-kolesih in električnih skuterjih, dvigalih in podobnih aplikacijah s tovrstnimi akumulatorji.

na stran
Prikazujem 1 - 18 od 551 izdelkov
Prikazujem 1 - 18 od 551 izdelkov
Close