Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

Imam lahko prenosnik ves čas priklopljen na polnilec?

Objavljeno: Nov 12, 2020 | Avtor: Ebatt Admin | Kategorije: POLNILNE BATERIJE

Imam lahko prenosnik ves čas priklopljen na polnilec?

Imam lahko prenosnik ves čas priklopljen na polnilec?

Imam lahko prenosnik ves čas priklopljen na polnilec?
Kaj je najbolje za baterijo? To je težko vprašanje, mnenja so različna in pri vseh načinih uporabe so slabosti in prednosti.

Baterije za prenosnik ne morete prenapolniti.
Pomembno je razumeti osnove, kako Li-Ion in LiPo baterije delujejo. Tovrstne baterije je nemogoče prenapolniti. Ko baterija doseže 100% napolnjenost in imate še vedno vključen napajalnik, bo le-ta prenehal s polnjenjem. Prenosnik bo deloval neposredno preko napajalnika. Ko se baterija sama od sebe nekoliko izprazni, bo prenosnik sam pričel z dopolnjevanjem baterije do polne napolnjenosti.

Vse baterije sčasoma oslabijo (zaradi večih razlogov)
Vaša baterija bo sčasoma oslabela. Več kot bo opravila ciklov polnega polnjenja / praznjenja bolj bo oslabljena. Baterije imajo sicer različne zmožnosti, a praviloma se pri Li-Ion in LiPo baterijah pričakuje življenjska doba vsaj 500 ciklov.

To ne pomeni, da se morate izogibati praznjenju baterije. Hranjenje baterije pri nenehni polni napolnjenosti bateriji škoduje. Po drugi strani pa puščanje bateriji, da se do konca izprazni tudi škoduje. Ni načina, da bi prenosniku naložili, naj se baterija izprazni le do 50%. Hkrati bateriji zelo škodujejo visoke temperature.

Če je mogoče, odstranite baterijo, ko jo ne potrebujete.
Vročina škoduje bateriji. Če vaš prenosnik omogoča preprosto odstranitev baterije in če je ne potrebujete pogosto, baterijo shranite na sobno temperaturo, napolnjeno na 50-80%. Tako boste najbolje zaščitili baterijo ob neuporabi ter jo ne boste po nepotrebnem izpostavljali vročini. Seveda mnogo sodobnih prenosnikov ne omogoča odstranitev baterije. Delno lahko težavo rešite le z dodatnim hlajenjem.

Torej, je lahko prenosnik nenehno priključen na napajanje?
Generalno ni jasno kaj je slabše za baterijo. Pustiti nenehno na 100% napolnjenosti zmanjšuje življenjsko dobo, nenehno polnjenje in praznjenje pa tudi. Na koncu bo v vsakem primeru baterija pričela popuščati, vprašanje je le, na kakšen način se bo proces upočasnil.

Proizvajalci prenosnikov in baterij si tukaj niso enotni. A vseeno v večini primerov velja, da se je treba držati treh ukrepov:
1.Vsaj 1x mesečno baterijo izpraznite in ponovno napolnite. Tako boste poskrbeli, da kemija deluje in celice ne zastarajo.
2.Če je mogoče, baterijo ob neuporabi odstranite
3.Izogibajte se preprevanju prenosnika ob vstavljeni bateriji.

S tem boste poskrbeli za optimalno življenjsko dobo vaše baterije.

Baterije za prenosnike

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close