Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

Vrste sekundarnih baterij

Objavljeno: Jul 3, 2017 | Avtor: Ebatt Admin | Kategorije: POLNILNE BATERIJE

Vrste sekundarnih (polnilnih) baterij

Vrste sekundarnih baterij

Polnilne baterije igrajo veliko vlogo v vsakodnevnem življenju in marsikatere naprave si ne predstavljamo več uporabljati brez sekundarnih baterij. Vsakodnevno polnjenje telefona, prenosnega računalnika ali otroške priljubljene igrače - vse to ne bi bilo mogoče brez obstoja polnilnih baterij.

Bistvene prednosti tovrstnih baterij so specifična energija, leta življenjske dobe in ekonomičnost uporabe.

Svinčene baterije (VRLA tip): ene izmed najstarejših tipov polnilnih baterij - svinčene baterije so pregovorno znane po odpuščanju nepravilne uporabe in polnjenja. Najpogosteje so uporabljane v golf vozičkih, UPS sistemih, alarmnih sistemih, večjih ročnih svetilkah in podobnih pripravah.

Ni-Cd baterije: Zrele in dobro poznane baterije starejšega tipa, primerne za visoke praznilne tokove, extremne temperature in ob pravilni uporabi dolgo trajajoče. Zaradi okoljevarstvenih razlogov se ta tip baterij upošča iz slošne proizvodnje in je na voljo le za specialne naprave ter za primere zamenjav z ostarelimi baterijami istega tipa, v kolikor ne gre drugače. Še vedno jih najdemo v ročnih orodjih, radijskih postajah, modelarstvu in nekaterih starejših UPS sistemih.

Ni-Mh baterije: Praktična zamenjava za Ni-Cd tip baterij. Tovrstne baterije imajo višjo specifično energijo in so okolju prijaznejše. Ni-Mh je pogosta izbira napajanja v medicinskih napravah, hibridnih vozilih in industrijskih aplikacijah. V redni prodaji široke potrošnje jih je mogoče dobiti v vseh standardnih velikostnih razredih (AAA, AA, C, D, 9V,...) ter v različnih zmogljivostnih in trajnostnih verzijah. Zadnja komercialna pridobitev so tako imenovane LSD baterije z nižjim samopraznilnim efektom.

Li-Ion baterije: Verjetna zamenjava Ni-Mh baterij, vsekakor pa dobra alternativa. Za varno uporabo predvsem v baterijskih sestavih potrebujejo zaščitno vezje.Li-Ion baterije so razdeljene v tri večje skupine, glede na sestavo; kobalt, mangan ali fosfat. Karakteristike ter namen uporabe se glede na kemijsko sestavo lahko precej razlikuje.

LiCoO2 - lithium-cobalt baterije: baterije z visoko specifično energijo in dolgo življenjsko dobo. Praviloma jih najdemo v prenosnih telefonih, prenosnih računalnikih, digitalnih fotoaparatih in kamerah in proizvodih za vsakodnevno uporabo (prenašanje).

LiMn2O4 - lithium-manganese baterije: Baterije sposobne visokih tokov polnjenja in praznjenja z nižjo specifično energijo. Najpogosteje uporabljane v modernih ročnih orodjih, medicinskih napravah in prenosnih električnih pogonskih napravah.

LiFePo4 - lithium-phosphate baterije: Podobne baterije LiMn2O4, nominalna napetost celice je 3.3V, omogočajo pa daljšo življenjsko dobo (večje število ciklov) a tudi razočarajo z najvišjim samopraznjenjem med Li-ion modeli baterij.

Na voljo je še vrsta drugih tipov Li-ion baterij, še posebno izstopajo Litij Polimer baterije s posebno arhitekturno zgradbo. Te baterije potrebujejo poseben nadzor pri izdelavi in uporabi, v primeru nepravilne uporabe ali sestave so tovrstne baterije lahko zelo nevarne. Ob rešenih varnostnih zahtevah so takšne baterije dobra alternativa z visoko kapaciteto in zadovoljivo izhodno močjo.

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close