Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

Razlike v kemijskih sestavah 2032 baterij

Obstaja nekaj splošnih kemijskih sestav, ki vplivajo na gostoto, zmogljivost, operativno temperaturno delovanje in trajnost. Vsaka izmed spodaj opisanih kemijskih sestav deluje različno pod različnimi pogoji. Zato je pomembno da v prvi vrsti proizvajalec, kasneje pa ob menjavi tudi uporabnik izbere pravi model za svojo napravo.

Razlike v kemijskih sestavah 2032 baterij

Kemijski tipi najpogostejše gumb baterije 2032

CR tip
CR oznaka označuje LiMn02 sestavo, tovrstne baterije so najpogosteje uporabljane v daljinjskih upravljalnikih, manjših svetilkah, igračah, fotoaparatih in enotah za ohranjanje spomina parametrov različnih tehničnih naprav. Uporabljajo se tudi v dimnih alarmnih sistemih in varnostnih aplikacijah. Povsod, kjer je zahteva po majhni in lahki bateriji z visoko energijsko gostoto ter visoko trajnostjo se tovrstne baterije pojavljajo.

CR baterije:
1. Omogočajo visoko gostoto energije v kompaktni obliki
2. So primerne za večino sodobnih domačih elektronskih naprav
3. Omogočajo relativno hitro praznjenje, visok tok
4. Imajo visoko življenjsko dobo hranjenja energije

BR tip
BR oznaka označuje Li-(CF)x kemijsko sestavo. Tovrstne baterije so poznane po izjemni trajnosti v primeru nizke porabe energije ali zgolj ob hranjenju. Praviloma je mogoče tovrstne baterije brez večje izgube energije skladiščiti do 7 let. Imajo nizko samopraznilnost, eno izmed najnižjih na trgu. Pogosto so uporabljane v zahtevnejših elektronskih napravah, srčnih spodbujevalnikih in zanimivo.. v raketah dolgega dometa.

BR baterije:
1. Omogočajo do 7-letno hranjenje brez izgube kapacitete ob neuporabi, 0.5%/letno.
2. Uporabljajo se v vesoljski industriji, vse od leta 1976
3. Temperaturno delovno območje je visoko, do 85°C

ML tip
ML baterije so poznane po sestavi litija in mangana, eno najbolj varnih a hkrati učinkovitih baterijskih sestav na trgu.
Najdemo jih v polnilnih daljinskih upravljalnikih vozil, prenosnih komunikacijskih napravah, merilnikih in drugih industrijskih napravah.

ML baterije:
1. Polnijo se lahko pri napetosti 3V
2. Imajo visoko gostoto energije
3. Omogočajo visoke tokove polnjenja

VL tip
VL baterije so klasične Li-Ion baterije v gumbni obliki. Omogočajo vse dobre lastnosti sodobnih Li-Ion baterij, visoko gostoto, visoko praznilno zmožnost, so brez spominskega efekta in jih je mogoče v katerikoli fazi kapacitete ponovno polniti brez resne izgube števila ciklov. Najpogosteje se uporabljajo v zahtevnejših elektronskih prenosnih napravah, določenih daljinskih upravljalnikih v avtomobilski industriji, merilnih napravah in medicini.

VL baterije:
1. Baterije z visoko gostoto energije
2. Omogočajo dopolnjevanje brez izgube števila ciklov
3. Primerne za vsakodnevno, večkratno polnjenje in dopolnjevanje

LIR tip
Lir baterije za razliko od preostalih tipov delujejo na nominalni napetosti 3.6V, namesto običajnih 3.0V. Kemija je polnilna, vendar je za uporabo nujna integracija z zaščitnim vezjem pred previsoko napetostjo ter globokim praznjenjem. Najpogosteje jih najdemo v varnostnih sistemih, merilnih napravah in urah ter podobnih aplikacijah.

LIR baterije:
1. Imajo napetost 3.6V
2. Vsebujejo izjemno visoko gostoto energije
3. So polnilne, a potrebujejo PCB vezje za pravilno delovanje


Seveda vse napisano velja tudi za druge dimenzijske tipe z omenjenimi predponami CR, BR, ML, VL in LIR (ML1632, VL1620,...)

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close