Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

Primarne baterije

Objavljeno: Oct 21, 2016 | Avtor: Ebatt Admin | Kategorije: BATERIJE

Primarne baterije

Primarne baterije

V zadnjih obdobjih se opaža rast polnilnih, sekundarnih baterij, vseeno pa so primarne baterije enako pomembne. Tovrstne baterije nenehno polnijo in napajajo vse vrste naprav, od osnovnih, vsem poznanih naprav do specialnih, namenskih aparatur in aplikacij. Primarne baterije so najpogosteje uporabljane v zapestnih urah, daljinjskih upravljalnikih, otroških igračah in nezahtevni zabavni elektroniki. Primarne baterije so uporabljane tudi povsod kjer je polnjenje nepraktično ali nemogoče, v primerih vojaške in reševalne tehnike, težko dostopnih nadzornih mestih in podobno.Zaradi nizke cene so primerne predvsem tam, kjer zahteve po napajanju niso tokovno visoke, kjer naprave za svoje delovanje ne potrebujejo visoke stopnje energije in je pomembnejša le konstantna napetost.

Večina primarnih naprav je ugodnih, vedno na voljo in okolju prijaznih.

Karbon - Cink, poznane tudi kot Leclanche baterije so najcenejše primarne baterije. Pogosto so uporabljene kot prvovgradnja daljinjskim upravljalnikom in cenejšim elektronskim napravam. Njihov glavni namen je možnost takojšnje uporabe izdelka po nakupu, najnižjem nabavnem strošku za proizvajalca ali dobavitelja, dolga leta pa lahko dobro služijo v vseh napravah z izjemno nizko praznilno zahtevnostjo.

Ene najpogostejših primarnih baterij so alkalne baterije. Tovrstne baterije je izumil Lewis Urry leta 1949, ob delu v Eveready Battery Company laboratoriju v Parmi, Ohio. Alkalne baterije dovajajo več energije pri višjih tokovih kot Zn karbon Cink baterije. Trg jih je z veseljem sprejel tudi zato ker tovrstne baterije le redko "stečejo" oz. izpustijo elektrolit ob koncu življenjske dobe.

Primarne baterije imajo izjemno visoko energijsko gostoto. Šele v zadnjih letih polnilne baterije dosegajo gostoto primarnih baterij, vseeno pa običajne alkalne baterije proizvajajo skoraj 50% več energije kot primerljive Li-Ion sekundarne baterije. Najvišjo gostoto nepolnilnih primarnih baterij najdemo v litijevih izvedbah, pogosto uporabljane v zahtevnejših svetilkah, starejših fotoaparatih in kamerah ter industriji, kot pomožno napajanje. Litijeve baterije je mogoče dobiti v različnih izvedbah, kot litij - mangan, litij -železo, litij - klorid,... Graf prikazuje primerjavo med tipičnimi energijskimi gostotami svinčenih baterij, Ni-Mh, Li-Ion, alkalnimi in litijevimi baterijami.

Specifična energija prikazuje energijo ki jo baterija lahko zadržuje. Vseeno podatek o specifični energiji ne zagotavlja dejanskega izkoristka.
Ta anomalija je pogosta med nizkocenovnimi ponudniki ugodnih baterij, kjer baterije ne omogočijo delovanja obljubljenega na papirju.
Primarne baterije imajo visoko notranjo upornost, kar omejuje praznjenje na nizko stopnjo tokovne zmožnosti. Močne svetilke na žarilno nitko ali zahtevneše prenosne naprave ter kamere in fotoaparati so meja za uporabo alkalnih baterij. Ročni vrtalniki na alkalne baterije so zato na primer nemogoč primer.

Proizvajalci primarnih baterij prikazujejo le specifično energijo medtem ko je specifična moč namerno neobjavljena. Medtem ko večina sekundarnih baterij omogoča praznilne tokove 1C, kapaciteta alkalnih baterij označuje zelo nizke tokove praznjenja, standardno okrog 25mA, torej le delček 1C vrednosti ki je omenjena pri polnilnih baterijah. Vseeno lahko takšne baterije izpraznite do 0,8V na celico. Takšne meritve omogočajo vrhunske podatke na papirju, rezultati pod večjo obremenitvijo pa so v realnosti porazni.

Izbor pravega tipa baterije za določen namen uporabe je torej ključna naloga!

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close