Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

Pravilna uporaba NiMh baterij

Objavljeno: Sep 21, 2017 | Avtor: Ebatt Admin | Kategorije: POLNILNE BATERIJE

Kako pravilno polniti in uporabljati NiMh polnilne baterije? Kaj NiMh pomeni? Koliko časa baterije "zdržijo"?

Pravilna uporaba NiMh baterij

Kaj NiMh sploh pomeni?

NiMh je oznaka materialov ki sestavljajo posamično celico ali sklop. Kratica NiMh pomeni Nickel Metal Hydride, zgradba, ki ima veliko prednosti pred ostalimi konstrukcijami baterij.

Kaj pomeni spominski efekt, pogosto omenjan pri baterijah?

Starejši tipi baterij z drugo kemijsko sestavo so bile podvržene t.i. spominskemu efektu. Baterijo je bilo potrebno povsem sprazniti pred ponovnim polnjenjem, v nasprotnem primeru si je baterija "zapomnila" nižjo kapaciteto. Neporabljena (neizpraznjena) kapaciteta se tako ni več povrnila v ponovno stanje. Tak proces se sicer ni zgodil hipoma, a ob redni napačni uporabi je prihajalo do izgube prvotnih lastnosti baterije. Temu efektu so bile najbolj podvržene Ni-Cd polnilne baterije. Nove NiMh baterije ta spominski efekt zmorejo znižati na minimum ter jim popolno izpraznjenje celo škoduje.

Kaj pomeni mAh oznaka?

mAh je kratica, označena za "mili-ampere hours", mili amperske ure. Teoretično če primerjamo 2000 mAh in 1000 mAh baterijo, bo prva zdržala 1x dlje pred ponovnim polnjenjem. Oznaka pomeni gostoto, kapaciteto baterije ki jo je moč doseči z enim polnjenjem.


Kje se NiMh baterije najpogosteje uporabljajo?

Tovrstne baterije se uporabljajo v večini aplikacij z višjo energijsko zahtevnostjo. Najbolj pogosta je uporaba svetilkah, igračah, digitalnih fotoaparatih in podobnih napravah. V zadnjih letih pa proizvajalci tudi v te naprave vgrajujejo ali predvidevajo za uporabo novejše Li-Ion tipe.


Kje NiMh baterij ni priporočljivo uporabljati?

Osnovno povsod, kjer se polnilna baterija ne porabi v 30 dneh ali dlje. Klasične NiMh baterije se praznijo v stopnji 1% kapacitete/dnevno. Primeri so dimni alarmi, ure, daljinski upravljalniki in podobno. To velja na splošno tudi za uporabo drugih polnilnih tipov baterij. NiMh LSD baterije z nizkim samopraznjenjem sicer delno predstavljajo kompromis med polnilnimi baterijami in baterijami za enkratno uporabo. Tovrstne NiMh baterije se izpraznijo po 1 letu ali kasneje ob neuporabi.


Česa ni priporočljivo početi z NiMh baterijami?

*Uporaba različnih proizvajalcev baterij hkrati v eni napravi.
*Uporaba različnih kapacitet, ob uporabi in polnjenju.
*Uporaba različnih kemijskih sestav (NiCd, NiMh, NiZn,...)
*Izpostavljati visokim temperaturam.
*Uporabljati ob nizkih temperaturah.


Kako polniti NiMh baterije?

Najbolje s tokom 10% nazivne kapacitete. Če ima baterija 2000 mAh je priporočljivo polniti s 200 mA. Ne gre za strogo pravilo, vsekakor pa se odsvetuje uporaba hitrih in ultra-hitrih polnilnikov, v kolikor to ni nujno. Ti baterijam drastično skrajšajo število ciklov.

*Besedilo predstavlja osnove in osnovno razlago pojmov. Za natančne informacije ter konkretne nasvete pri uporabi ali nakupu baterij smo vam na voljo na katerem od navedenih kontaktnih podatkov.

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close