Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

Vrste Li-Ion baterij

Kratka razlaga kemijskih vrst Li-Ion baterijskih celic.

Vrste Li-Ion baterij

Pod oznako Li-Ion poznamo sodobne polnilne baterijske sklope ali posamične celice. Ni pa vseeno, katero od kemijskih tipov proizvajalec uporabi v svojem produktu ali kasneje uporabnik ob zamenjavi dotrajane baterije ali nakupu dodatne. Vse tovrstne baterije so sicer označene z Li-Ion oznako, a je vseeno dobro preveriti za katero kemijsko sestavno gre.

Lithium Cobalt Oxide(LiCoO2)

Zaradi visoke specifične gostote so Li-cobalt baterijske celice popularna izbira pri napajanju mobilnih telefonov, prenosnikov in digitalnih kamer. Katoda ima večslojno strukturo in ob procesu praznjenja Litij Ion prehaja iz aniode do katode. Tok se obrne ob polnjenju.

Ne glede na visoko gostoto in s tem visoko kapaciteto pa ima tovrstna sestava kar nekaj slabosti. Baterije imajo slabo termalno stabilnost in nizko specifično moč. Tako so izhodni tokovi nizki in niso primerni za napajanje zahtevnejših aplikacij. Temperaturno slabša obstojnost pa onemogoča uporabo v vseh delovnih pogojih. Predvsem visoke temperature tovrstnim baterijam krajša življenjsko dobo. Baterije tudi ni priporočljivo prazniti ali polniti preko 1C toka.

Lithium Manganese Oxide (LiMn2O4)

Ta sestava Li-Ion baterije  je bila prvič objavljena leta 1983. Artitektura je sestavljena iz tri-dimenzionalne strukture ki omogoča lažlji pretok elektrod.
S tem je znižana notranja upornost in povišan izhodni tok. Tovrstne baterije je mogoče prazniti s 20A-30A tokom, omogočajo pa tudi 50A kratkotrajne pulze. LiMn2O4 baterije se pogosto uporabljajo v baterijah ročnih vrtalnikov, medicinskih instrumentih ter tudi hibridnih in električnih vozilih.

Baterije imajo približno 1/3 kapacitete v primerjavi z Li-CoO2 modeli, omenjenimi zgoraj. Praviloma se kapacitete gibljejo med 1100 mAh in 1500 mAh.

Lithium Nickel Manganese Cobalt Oxide (LiNiMnCoO2 or NMC)

Ena najuspešnejših kombinacij Li-Ion sistema je NMC izvedba (Nickel Manganese Cobalt), saj tovrstne baterije omogočajo tako visoke izhodne tokove kot tudi visoko kapaciteto. Skrivnost je v pravi kombinaciji Niklja in Mangana, saj se ti dve spojini dobro dopolnjujeta in odpravljata slabosti ki bi se pojavile ob posamični uporabi. 2000 mAh kapacitete ter 20A izhodnega toka je običajno za ta tip celic.

LiNiMnCoO2 se pogosto uporablja v električnih orodjih, električnih kolesih in ostalih podobnih baterijskih napravah.

Lithium Nickel Cobalt Aluminum Oxide (LiNiCoAlO2)

Ta tip baterij je na trgu od 1999, namenjen specialnim napravam in posebnim zahtevam. Združuje podobnosti z NMC baterijami, hkrati z visoko specifično energijo, dovolj dobrimi izhodnimi tokovi in višjo življenjsko dobo. Slabost so višji proizvodnji stroški in vprašanje varnosti ob nepravilni uporabi. Z dodajanjem aluminija proizvajalci sicer izboljšujejo stabilnost in varnost pri uporabi.

Lithium Titanate (Li4Ti5O12)

Baterije poznane nekje od leta 1980. Posebnost baterij je nižja nominalna napetost (2.4V), lahko se hitro polnijo ter dosegajo visoke izhodne tokove. Baterije so varne in majo odlične karakteristike praznjenja pri nizkih temperaturah ( 80 % kapacitete pri -30°C). Tipični uporabniki te vrste baterij so UPS sistemi, sodobne solarne ulične svetilke ter določeni modeli drugih baterijsko gnanih proizvodov.

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close