Close

BATERIJE

Izdelava baterij za zasilne svetilke
BATERIJE

BATERIJE 582 izdelkov.

V elektrotehničnem žargonu je baterija naprava sestavljena iz enega ali večih elektrokemičnih celic ki pretvarjajo shranjeno kemično energijo v električno energijo. Od izuma prve baterije leta 1800 in predvsem od tehnično napredne rešitve leta 1836 (Daniell cell) baterije ostajajo pogost in pomemben vir energije za vrsto domačih in industrijskih...

V elektrotehničnem žargonu je baterija naprava sestavljena iz enega ali večih elektrokemičnih celic ki pretvarjajo shranjeno kemično energijo v električno energijo. Od izuma prve baterije leta 1800 in predvsem od tehnično napredne rešitve leta 1836 (Daniell cell) baterije ostajajo pogost in pomemben vir energije za vrsto domačih in industrijskih naprav. Obstajata dve vrsti baterij, primarne (baterije za enkratno uporabo) in sekondarne baterije (polnilne baterije, baterije za ponovno polnjenje), katere omogočajo večkratno polnjenje in uporabo. Baterije so na voljo v različnih velikostih, od miniaturnih celic v ročnih urah, slušnih aparatih, igračah, majhnih svetilkah, termometrih,... do baterijskih sistemov velikosti dnevne sobe, za namene napajanja telefonskih ali računalniških centrov ipd...

Več

Podkategorije

  • Alkalne

    Alkalne baterije so primarne baterije katere proizvajajo kemično reakcijo na podlagi cinka in manganovega dioksida (Zn/MnO2). V primerjavi s starejšimi Cink-Karbon baterijami imajo alkalne baterije višjo gostoto in daljši čas delovanja. Prav tako so tovrstne baterije odpornejše proti razlitju elektrolita, baterije "stečejo" le pod posebnimi pogoji. Alkalne baterije so pogoste v napravah za domačo uporabo kot so Mp3 predvajalniki, CD predvajalniki, igračah, svetilkah, radio napravah, daljinjskih upravljalnikih,...

  • Alkalne - industrijske

    Alkalne baterije v industrijskem, OEM pakiranju. Industrijske alkalne baterije so praviloma izdelane in zasnovane za najzahtevnejše uporabnike z visokimi zahtevami po kakovosti, trajnosti ali odličnem razmerju med ceno in kakovostjo.

    Baterije v OEM izvedbi ne vsebujejo odvečne trgovinske embalaže, blistrov in drugih prodajnih elementov. Zato so cenejše in odlična izbira za vse končne uporabnike. Najpogosteje so pakirane v foliji ali dobavljive v kartonastih paletah, posamično.

  • Litijeve

    Litijeve baterije so baterije za enkratno uporabo z vsebnostjo litija kot aniode. Po drugih baterijah se ločijo po dolgi življenjski dobi. Odvisno od modela imajo tovrstne baterije od 1.5 do 3.7 V napetosti. Najbolj pogosta uporaba tovrstnih baterij je v ročnih urah, industrijskih napravah, merilnih napravah in nekaterih fotoaparatih in svetilkah.

  • Gumb baterije

    Gumbaste, litijeve, nimh in nicd baterije, baterije za slušne aparate, garažna vrata, ir oddajnike in sprejemnike, pasje ovratnice, avtomobilske ključe,... Gumbaste baterije najdemo v različnih napravah ponavadi, ponavadi manjše velikosti. Njihove oznake praviloma razberete na zgornji strani baterije.

  • Industrijske baterije
    Baterije za enkratno uporabo namenjene industrijskim, merilnim, alarmnim in podobnim napravam. Glavna naloga tovrstnih baterij je vzdrževanje napetosti in ohranjanje podatkov ali nastavitev priključenih naprav. Baterije se ločijo po velikosti, napetosti, sestavi ter odpornosti na vremenske in druge vplive. Glavnino ponudbe predstavljajo litijeve baterije, katere sestavlja je litij kot anioda. V primerjavi z alkalnimi baterijami jih loči višja kapaciteta ter daljša življenjska doba. Odvisno od velikosti in tipa tovrstne baterije proizvajajo od 1.5V do 3.7V napetosti.
  • Baterije za slušne...

    Baterije za slušne aparate priznanih proizvajalcev Rayovac, Duracell, Ansmann, Panasonic in drugih.

    Kako vemo katero baterijo izbrati?

    Baterije za slušne aparate se proizvajajo v 4 različnih velikostih. Številčna kode velikosti so 10, 312, 13 in 675. Proizvajalci pred ali za te številke dodajajo še črke ali nazive. A te številke morajo vse baterije za slušne aparate vsebovati.

    Da bi olajšali izbiro in zagotovili pravilen nakup pa se proizvajalci poslužujejo barvnega označevanja baterij. Ne glede na proizvajalca ali vrsto pakiranja - določena barva vedno pomeni točno določen tip.

    Torej - če imate doma baterije z oranžno nalepko ali embalažo kjer je jasno izražena oranžna barva.. Potem imate velikost 13.

    Primer označevanja najdete tudi s klikom na spodnje proizvajalce:
    Duracell 
    Panasonic

  • Testerji baterij
    Baterijski testerji so nepogrešljiv dodatek za vsakega zahtevnejšega uporabnika baterijskih izdelkov. S testerji baterij lahko hitro in natančno ugotovimo stanje baterijskih celic ali sklopov. Tovrstne naprave nam utegnejo prtiti prav predvsem v situaciji ko nismo prepričani v delovanje baterije in tako lahko hitro izločimo ali potrdimo napako v baterijskem napajanju.
  • Dodatki
    Ob uporabi baterij ali izdelavi baterijskega sklopa nam utegne priti prav termoskrčna folija, konektor, spona ali posebno ohišje... vse to najdete v tej kategoriji.
  • Cink-ogljikove...
    Ne-alkalne cink-ogljikove baterije, Zn/C. Tovrstne baterije so praviloma cenejše od alkalnih in se pogosto uporabljajo kot prva vgradnja v paketih daljinjskih upravljalnikov, igrač, elektronskih komponent in zabavne elektronike. Vseeno so tovrstne baterije vse redkejše na trgu. Izjema so aplikacije ki za svoje delovanje potrebujejo po obliki ali karakteristikah baterije ki so na voljo zgolj v Zn/C tehnologiji.
na stran
Prikazujem 433 - 450 od 582 izdelkov
Prikazujem 433 - 450 od 582 izdelkov
Close