Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

9V baterija

Objavljeno: Jul 17, 2017 | Avtor: Ebatt Admin | Kategorije: BATERIJE, POLNILNE BATERIJE

9V baterija.

9V baterija

BATERIJA

9V baterija v obliki kot jo poznamo danes je bila prvič predstavljena ob starejših radijskih aparatih (transzistorjih). Značilna je prizmatična oblika z zaobljenimi robovi ter + in - pola nameščena ne vrhu baterije.

Tovrstne baterije se danes najpogosteje pojavljajo v dimnih senzorjih, urah (budilkah) ter daljinjskih modelarskih upravljalnikih.

Kemijsko so 9V baterije na voljo v carbon-cink, alkalni in litijevi obliki. Polnilne baterije so na voljo v NiMh, NiCd in Li-Ion tehnologiji.
Večina primarnih alkalnih 9V baterij je sestavljenih iz 6x LR61 baterijskih celic napetosti 1.5V. Tako skupaj dane celice tvorijo nominalnih 9V.
Zink carbon tip je sestavljen iz 6x ploščatih celic, zloženih skupaj ter zavitih v ovoj z zaščito pred sušenjem. Primarne litijeve baterije so sestavljene iz 3 celic v ceriji.

Primer alkalne 9V baterije Duracell:

Notranjost 9V alkalne baterije

PRIKLJUČEK

Baterija ima oba priključka, + in - na vrhu, postavljena skupaj. Manjši okrogli del je moški (+), večji oglati del pa ženski (-) pol.
Med slabosti tovrstne postavitve se šteje lažja napaka ob priklopu in večja možnost kratkega stika, zaradi česa se lahko baterija hitro izprazni, segreja ali celo vžge. Določeni proizvajalci iz tega razloga baterije opremijo z zaščitno folijo ali pokrovčki polov, ki se odstranijo šele ko baterijo potrebujete in vstavite v napravo.

OZNAKE BATERIJE

Primarne (za enkratno uporabo)
Alkalne: 6LR61, 1604a
Zinc-carbon: 6F22, 1604D
Litijeve: 1604LC

Sekundarne (polnilne)
NiCd: 6KR61, 11604
NiMh:6HR61, 7.2H5
Li-Ion: Ni posebne oznake, praviloma se označujejo s 6LR61 ali 6F22 (tovrstne baterije imajo 7.4V napetost).


OSTALE 9V BATERIJE

Na sodobnem trgu so danes poznane in uporabljane še PP7 in PP9 baterije, 9V napetost. PP4, PP5, PP6 in ostale baterije že dolgo ne obstajajo več v proizvodnjah in se ne uporabljajo na trgu.

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close