Close

Dobrodošli na spletni strani ebatt.si

Ebatt d.o.o. je specializirano podjetje za dobavo baterij in izdelavo baterijskih sklopov. V obsežnem programu so vam na voljo vse vrste baterij in akumulatorjev, za domačo in profesionalno, industrijsko uporabo. Obnavljamo baterije in izdelujemo baterijske sklope za ročna orodja, industrijske naprave, električna kolesa, sesalnike in druge naprave. Ponudba vsebuje tudi 20 skupin svetilk za različne namene.

V kategoriji baterij se nahajajo primarne, nepolnilne baterije. Ebatt zastopa baterije Energizer, Maxell, Duracell, Panasonic, Kodak, Ansmann, Varta, Fujitsu, Saft, Tadiran, Rayovac, Sony in druge blagovne znamke. Na voljo so vam tako klasične alkalne baterije v blistrih kot tudi industrijske izvedbe v folijah ali kartonih. Med litijevimi baterijami najdete modele od 1.5V do 3.7V napetosti, primerne za PLC vezja, CNC stroje, alarmne naprave, merilnike in podobne aplikacije.

V oddelku polnilne baterije najdete baterije za ročna orodja, sesalnike, brivnike, svetilke, vrtno orodje, električna kolesa, radijske postaje, fotoaparate, prenosnike, skenerje in mnoge druge naprave. V podjetju Ebatt so na voljo tudi posebne izvedbe baterij v različnih Li-Ion in LiFePo4 in NiZn tehnologijah.

Ebatt vam omogoča tudi izdelavo baterijskega sklopa po vaših željah ali prejetem vzorcu. Obnovimo vam lahko baterije za ročna orodja, merilne naprave, igrače in mnoge druge aplikacije. Za obnovo baterije potrebujemo vašo staro baterijo, ohišje ali skico/sliko baterijskega sklopa. Cena obnove je odvisna od količine in vrste vgrajenih baterijskih celic. Ob obnovi ali izdelavi baterijskih sklopov vgrajujemo le najkakovostnejše baterijske celice preverjenih proizvajalcev iz redne in sveže zaloge. Na našem naslovu Ebatt Trzin izdelujemo tudi baterijske sklope za električne ključavnice, zasilno razsvetljavo, industrijske baterije, merilnike in mnoge druge naprave.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected], 01/563 56 66 ali 051/399-488. Vabljeni tudi k obisku naše poslovalnice Ebatt, kjer vam bomo strokovno in prijazno svetovali. 

ATEX - osnovna razlaga in primeri

Objavljeno: Jul 3, 2017 | Avtor: Ebatt Admin | Kategorije: SVETILKE

UPORABA SVETILK V ATEX OBMOČJIH.

ATEX - osnovna razlaga in primeri

Kadarkoli se uporablja elektronska ali električna oprema kateregakoli tipa v nevarnih, eksplozivnih območjih, je potrebna in zahtevana le uporaba certificiranih ATEX naprav.

ATEX direktiva je poznana tudi pod nazivom EU direktive 94/9/EC ter izhaja iz francoskega jezika ATmospheres Explosives (ekplozivna atmosfera, okolje ali območje). Nevarno območje nastane ko je v zraku potencialno nevarna kombinacija zraka ali vnetljivih plinov, prahu ali drugih delcev ki se lahko hitro vnamejo ali eksplodirajo.

Zunaj EU veljajo podobna pravila in se nanašajo na IECEX certifikacijski sistem. V Severni Ameriki mora biti produkt certificiran po UL oznaki, da ustreza namenom uporabe.

Za lažjo predstavo je na voljo primer (slika spodaj). Bližje ko gre uporabnik (oz. elektronska/električna naprava ki se uporablja) tanku z vnetljivim gorivom višja je možnost explozije. Cona 0 je najnevarnejša cona kjer velja najvišja možnost eksplozije. Naprave z certifikatom cone 0 so najbolje zaščiteni. Coni 1 in 2 sta že dlje oddaljeni od možnosti eksplozije, čeprav še vedno obstaja velika verjetnost nastanka.

Profesionalni uporabniki ki pogosto delujejo v takšnih območjih imajo za namen varnosti zagotovljeno posebno opremo.
Poleg servisnih dejavnosti je najpogostejša uporaba svetilk, katere morajo biti enako kot ostali predmeti certificirani.

Primere ATEX svetilk za eksplozivna območja najdete na spodnji povezavi:
http://ebatt.si/si/27-ex-atex-svetilke

Klasifikacija divizij in con:

Cona 0 / Cona 20 / Cat 1 (ATEX in IEC), Divizija 1 (NEC in CEC)
Prostor kjer je explozijsko območje nenehno prisotno.
Nenehna nevarnost

Cona 1 / Cona 21 / Cat 2 (ATEX in IEC), Divizija 1 (NEC in CEC)
Prostor kjer je verjetna možnost eksplozije ob normalnih delovnih pogojih.
Prekinitvena nevarnost

Cona 2 / Cona 22 / Cat 3 (ATEX in IEC), Divizija 2 (NEC in CEC)
Prostor kjer ni velika možnost ekplozije ob normalnih delovnih pogojih, vendar se lahko pojavi za kratko obdobje.
Nevarnost ob netipičnih pogojih

Komentarji (0)

Ni komentarjev

Dodaj komentar

Za objavo komentarja morate biti prijavljeni.

Close